Workshop DierenfotografieMet plezier leren fotograferen

  

image

Workshop Dierenfotografie

Onze Workshops zijn 'minicursussen'!

  • Onder begeleiding van een vakfotograaf/-docent
  • Leer prachtige foto's maken
  • Kleine groepen, voor beginners & gevorderden
  • Gratis kwartaalabonnement op ons E-Magazine, Photo Exposure
  • Gratis toegang tot het naslagwerk
 

Dierenfotografie!

Dieren zijn voor veel mensen een mooi onderwerp om te fotograferen en is enorm populair! Maar hoe maak je een mooie boeiende foto van een dier? Dieren zijn tenslotte net kinderen, stil zitten doen ze nauwelijks en vragen of ze dit wel even willen doen is ook wat lastig….

Naast technische vaardigheden zullen we ook aandacht besteden aan hoe we dieren het beste kunnen benaderen en wat mooie momenten zijn om ze te fotograferen. Factoren zoals licht, kleur en beweging komen hierbij uitgebreid aan de orde.

Waar kan je beter dieren in een grotere diversiteit van dichtbij fotograferen dan in een dierentuin? We geven deze workshops dan ook in de mooiste dierentuinen van Nederland. We werken hierbij bewust in kleine groepen tot maximaal acht personen.

 

Voor wie?

Voor beginners & gevorderden!

 

Hoe werkt het?

Onze workshops zijn 'minicursussen'! We gaan je namelijk voorbereiden op de workshop. Dit doen we aan de hand van de bijbehorende cursusmodule (zie ook de cursusmodule). 

Je gaat zelf, zodra het jou uitkomt, met de lesstof van de cursusmodule aan de slag. Je bestudeert deze en gaat vervolgens met de oefeningen/camera aan de gang. Deze oefeningen stuur je van te voren op naar je cursusbegeleider! Hij of zij kijkt wat er goed of misschien wat minder gaat en helpt je hiermee verder op weg. Heb je vragen dan kun je deze rechtstreeks aan hem of haar stellen, vaak krijg je per omgaande antwoord terug.

Na de praktijkdag stuur je een selectie van je opnames naar ons op. Ook hierop krijg je weer terugkoppeling, dit doen we in groepsverband zodat we ook van elkaar kunnen leren. Een specifieke vooropleiding of voorkennis heb je voor deze workshop niet nodig; alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen en wordt tijdens de praktijkdag nog eens uitgelegd.

Naast de cursusmodule krijg je ook toegang tot het bijbehorende naslagwerk.

 

Hoeveel tijd bent u kwijt aan de voorbereiding?

De cursusmodule, ter voorbereiding op de workshop, bestaat uit twee lessen. Naast basisvaardigheden gaan we dieper in op de workshop zelf. Gemiddeld doet een cursist twee tot vier uur over een les.

De lesstof, de docent/vakfotograaf, de leeromgeving, alles is beschikbaar om op een prettige manier je einddoel te halen!

 

Wat heb je nodig?

Om alle aspecten van de wokshop te kunnen doornemen is een digitale spiegelreflex-, een systeem- of een zogenaamde bridgecamera (uitgebreidere compactcamera) noodzakelijk! Je hebt in elk geval een camera nodig waarmee je handmatig minimaal sluitertijd en diafragma kunt instellen. Een compactcamera kan ook maar er zullen soms oefeningen zijn die technisch gezien niet of lastig toepasbaar zijn. Heb je twijfels of je camera geschikt is, neem dan even contact met ons op!

Naast een digitale camera heb je verder de beschikking over een pc, laptop of tablet met internetaansluiting en e-mail om de lesstof op te halen en de oefeningen in te sturen.

Verder raden wij aan om het weer ten aanzien van kleding goed in de gaten te houden. Elke type weer geeft bij het fotograferen unieke mogelijkheden en we geven deze workshop dan ook het hele jaar door (bij 'heel' slecht weer verplaatsen we deze workshop overigens naar een binnenlocatie).

 

Inschrijven

Na inschrijving ontvang je van ons, binnen één werkdag, een bevestiging met inloggegevens en kun je meteen aan de slag. Voldoet het niet aan je verwachting laat het ons dan binnen twee weken weten en wij zullen het lesgeld uiteraard per omgaande retourneren.

Bij ons betaal je verder geen inschrijfkosten en bij het volbrengen van de cursus krijg je een studieverklaring waarmee je het bewijs in handen hebt van de gevolgde cursus of workshop!

Kosten: met 15% Vroegboekkorting € 44,62
(normaal € 52,50)

Inschrijven

betaal methoden

 

Agenda Dierenfotografie

 

Tijd    ± 9:00 - ± 17:00
Kosten  € 44,62
(incl. 15% Vroegboekkorting)
Aantal plaatsen 5 tot 10 personen

Extra informatie: de workshops zijn inclusief BTW, koffie, thee, fris en de module e-books (excl. entree Dierentuin)

 


Rotterdam

Datum:  Zaterdag 24 mrt
Beschikbaarheid:   Voldoende!

Tijdstip  ± 9:00 - ± 17:00

Inschrijven


 

We geven deze workshop ook op aanvraag op locatie (voor groepen & individueel). Voor meer informatie: 

Contact

 

betaal methoden